INGREDIËNTEN
Aantal personen: 12
- 4 eieren
- 475 ml melk
- 250 gr bloem
- 4 el plantaardige olie
Bereiding van de Yorkshirepudding
- Verwarm de oven voor op 230°C/gasstand 8.
- In een grote kom eieren en melk goed vermengen. Geleidelijk bloem erdoor kloppen tot een schuimig, goed gemengd beslag ontstaat. Apart zetten.
- De olie gelijkmatig over een bakvorm voor 12 yorkshirepuddings of muffins (ong. 1 theelepel per vormpje). 5-10 minuten in de oven zetten tot er rook vanaf komt. Uit de oven halen en snel vullen met ong. 4 eetlepels beslag per vormpje.
- 30-35 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Direct serveren. Ik zet de oven uit en laat de deur op een kiertje, zodat de puddinkjes niet inzakken als iemand opnieuw wil opscheppen.
.
TERUG TAARTEN UIT GROOT-BRITTANNIË / IERLAND
bron:Allrecipes