AARDBEIENTAARTJES

INGREDIËNTEN

Voor het deeg:

  •  25 gram zelfrijzend bakmeel
  •  55 gram roomboter
  •  120 milliliter melk
  •  Een theelepel bakpoeder
  •  Een theelepel kristalsuiker
  •  Een halve theelepel zout

Voor de vulling:

  •  450 gram verse aardbeien
  •  450 milliliter slagroom
  •  Een theelepel kristalsuiker
  •  Een vanillestokje
  •  Poedersuiker

BEREIDING van de Aardbeientaartjes

  1. Het deeg:
    Voeg het bakmeel, het zout en de suiker bij elkaar en wrijf hier de boter bij. Vervolgens kunt u de melk toevoegen en het geheel kneden tot deeg. Doe dit ongeveer een halve minuut op bijvoorbeeld een houten plaat. Zorg ervoor dat deze plaat bestoven is met bloem. U moet het deeg zo kneden dat het een lap van ongeveer een centimeter dik is. Met de uitsteekvorm kunt u zes stukken uit het deeg snijden die u vervolgens gedurende acht tot tien minuten moet bakken op een ingevette bakplaat. Doe dit in een voorverwarmde oven op zo’n 230 graden Celsius. Laat de taartbodems die u nu gemaakt heeft na het bakken afkoelen.
    De vulling:
    Voor de vulling gaat u lagen van aardbeien en slagroom creëren. Maak daarvoor eerst de slagroom, door de 450 milliliter slagroom samen met het suiker en het vanillemerg uit het vanillestokje samen te kloppen.De ‘finishing touch’
    Maak nu de aardbeientaartjes af door om en om een laagje slagroom en een laagje aardbeien op de taartbodempjes te leggen. Werk het geheel af door bestuiving met poedersuiker!.

.

TERUG NAAR KWARK/CHEESE TAARTEN

bron:Yummieinmytummie.nl