• HOME
  • HOE DOE JE DAT?
    • Basis taart bakken
    • Taart vullen.
    • Taart bekleden
    • Taart decoreren
  • RECEPTEN
    • TAARTEN RECEPTEN
      • Appeltaarten recepten
      • Chocolade taarten
      • Aardbeien-taart
      • Kwark taarten/cheese
      • Vruchtentaarten
      • Hartige taarten
      • Buitenlandse taarten
      • Slagroom taarten
      • Taarten voor de Feestdagen
      • Overige taart recepten
    • DIEET TAARTEN
      • Vetarme taart recepten
      • Glutenvrije taarten
    • CUPCAKES
    • TAARTEN GALERIJ
    • TAARTVULLING recepten
      • Botercreme recepten
      • Bavaroise, mousses op vruchtenbasis
      • Bavaroise, Mousses melk basis
      • Mousses bavaroise, op likeur basis
      • Hartige taartvullingen1
      • Overige taartvulling recepten
  • HOME
  • TAART RECEPTEN
    • Appeltaarten recepten
    • Chocolade taarten
    • Aardbeien taarten
    • Kwark/cheese taarten
    • Vruchtentaarten
    • Hartige taarten
    • Slagroom taarten
    • Buitenlandse taarten
    • Taarten voor de feestdagen
    • Overige taarten recepten
  • DIEET TAARTEN
    • Vetarme taart recepten
    • Glutenvrije taarten
  • TAARTVULLING RECEPTEN
    • BOTERCREME RECEPTEN
    • BAVAROISE EN MOUSSES OP VRUCHTENBASIS
    • BAVAROISE, MOUSSES MELK BASIS
    • Mousses, bavaroises op likeur basis
    • HARTIGE TAART VULLINGEN
    • OVERIGE RECEPTEN VOOR JE TAARTVULLING
  • TAARTEN GALERIJ
  • CUPCAKES
You are here: Home / CHOCOLADE AARDBEIENTAART

CHOCOLADE AARDBEIENTAART

Print Friendly, PDF & EmailPrint het recept

chocolade aardbeientaart ,taart maken , taart recept

 

INGREDIËNTEN

Voor de taartbodem:

150 gram speculaas
100 gram boter

Voor de vulling:

300 gram mon-chou
50 gram witte bastaardsuiker
Vanillemerg van een vanillestokje
180 gram chocolade
Citroensap van een halve citroen
125 milliliter slagroom

Voor de garnering:

500 gram aardbeien
Een zakje Taartina

BEREIDING van de Chocolade Aardbeientaart

Voor het maken van een chocolade aardbeientaart heeft u bovendien nog een taartvorm, een keukenmachine en een koelkast nodig. Als u dit alles heeft bent u ‘ready to go’. Hieronder volgt een instructie voor het bereiden van een chocolade aardbeientaart per onderdeel:

De taartbodem:
De basis van de taartbodem bestaat uit speculaas. Dit moet u vermalen tot kruimels in de keukenmachine. U dient de boter te smelten en deze door de speculaaskruimels te roeren. Dit mengsel moet u in een taartbodem doen en een halfuur in de koelkast zetten om stijf te worden. De taartbodem dient bekleed te zijn met folie.

De vulling:
Voor de vulling is het de bedoeling dat u de mon-chou en de suiker door elkaar roert zodat er een romig mengsel ontstaat. Voeg hierbij de vanillemerg toe. Nu is het tijd voor het belangrijkste ingrediënt, de chocolade! Deze moet u ‘au bien marie’ smelten. Dit houdt in dat u de chocolade in een pan doet, en deze pan weer onderdompelt in een andere pan waar kokend water in zit! Als het proces is voltooid dient u de chocolade eerst vijf minuten te laten afkoelen, en vervolgens bij de mon-chou te voegen. Nu is ook de tijd om het citroensap er bij te doen. Klop als laatste de slagroom stijf en spatel dit door het mengsel dat u heeft gemaakt.

De ‘finishing touch’:
U moet nu de vulling op de taartbodem gieten en bedekken met folie. Nu moet de taart vier uur in de koelkast worden gezet om te koelen. Hierna kunt u de aardbeien snijden en gelijkmatig over de taart verdelen. Bereid de Taartina zoals op de verpakking vermeld staat, en giet ook dit over de taart. De
laatste stap is om de taart nog een kwartier te laten opstijven, wanneer hij klaar is om opgegeten te worden!.

.

TERUG NAAR KWARK/CHEESE TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:aardbeientaart.com

by john on mei 13, 2013 in AARDBEIEN TAARTEN | Tagged aardbei, aardbeien taart, aardbeientaart, AARDBEIENTAARTJES, Chocolade Aardbeientaart, feestelijke, Krokante bodem vanille aardbeien taart, recept, SNEL, snelle



Maak zelf de lekkerste taarten met de mooiste vullingen, botercreme, bavarois, mousse enz.
Ook taart recepten voor hartige taarten en de feestdagen.
Of je nu voor chocolade taart, cheese cake, appel taart gaat maken, of uitleg wilt vinden voor je fondant taarten, je vindt het bij startmettaart.nl

Banner bol.com

KokenKoken
Previous Entry: AARDBEIENTAARTJES
Next Entry: CHOCOLADE-AARDBEIENTAART

Navigation

  • HOME
  • HOE DOE JE DAT?
    • Basis taart bakken
    • Taart vullen.
    • Taart bekleden
    • Taart decoreren
  • RECEPTEN
    • TAARTEN RECEPTEN
      • Appeltaarten recepten
      • Chocolade taarten
      • Aardbeien-taart
      • Kwark taarten/cheese
      • Vruchtentaarten
      • Hartige taarten
      • Buitenlandse taarten
      • Slagroom taarten
      • Taarten voor de Feestdagen
      • Overige taart recepten
    • DIEET TAARTEN
      • Vetarme taart recepten
      • Glutenvrije taarten
    • CUPCAKES
    • TAARTEN GALERIJ
    • TAARTVULLING recepten
      • Botercreme recepten
      • Bavaroise, mousses op vruchtenbasis
      • Bavaroise, Mousses melk basis
      • Mousses bavaroise, op likeur basis
      • Hartige taartvullingen1
      • Overige taartvulling recepten


Tags

appelbol appelflap appelflappen appeltaart Baklava balderdeeg bananen bananen brood bavarois bavaroise bosbes Bosbes muffin brood dessert engeland taart engelse taarten honing italiaanse rijsttaart Linzertorte malakoff Malakovtaart marsepein mousse muffin Notentaart met kersen Panforte pavlova pruimen Pruimen strudel recept rijstevlaai Rijsttaart rijsttaart met honing Spekkoek taart taart maken taart recept taart recepten taart vulling taartvulling tip toetje vlaai voorbeeld vulling

Taart recepten, taartvullingen, taart maken,taart bakken, cake ,boter crèmes en meer vind je op

Taart maken. Koekjes maken. Best cookie recipes         The best cake and pie recipes

 

Copyright © [2013] .

Start met taart.