google.com, pub-5627847839136936 DIRECT, f08c47fec0942fa0

CHOCOLADE-AARDBEIENTAART

INGREDIËNTEN

Voor de taartbodem:

150 gram speculaas
100 gram boter

Voor de vulling:

300 gram mon-chou
50 gram witte bastaardsuiker
Vanillemerg van een vanillestokje
180 gram chocolade
Citroensap van een halve citroen
125 milliliter slagroom

Voor de garnering:

500 gram aardbeien
Een zakje Taartina

BEREIDING van de Chocolade Aardbeientaart

Voor het maken van een chocolade aardbeientaart heeft u bovendien nog een taartvorm, een keukenmachine en een koelkast nodig. Als u dit alles heeft bent u ‘ready to go’. Hieronder volgt een instructie voor het bereiden van een chocolade aardbeientaart per onderdeel:

De taartbodem:
De basis van de taartbodem bestaat uit speculaas. Dit moet u vermalen tot kruimels in de keukenmachine. U dient de boter te smelten en deze door de speculaaskruimels te roeren. Dit mengsel moet u in een taartbodem doen en een halfuur in de koelkast zetten om stijf te worden. De taartbodem dient bekleed te zijn met folie.

De vulling:
Voor de vulling is het de bedoeling dat u de mon-chou en de suiker door elkaar roert zodat er een romig mengsel ontstaat. Voeg hierbij de vanillemerg toe. Nu is het tijd voor het belangrijkste ingrediënt, de chocolade! Deze moet u ‘au bien marie’ smelten. Dit houdt in dat u de chocolade in een pan doet, en deze pan weer onderdompelt in een andere pan waar kokend water in zit! Als het proces is voltooid dient u de chocolade eerst vijf minuten te laten afkoelen, en vervolgens bij de mon-chou te voegen. Nu is ook de tijd om het citroensap er bij te doen. Klop als laatste de slagroom stijf en spatel dit door het mengsel dat u heeft gemaakt.

De ‘finishing touch’:
U moet nu de vulling op de taartbodem gieten en bedekken met folie. Nu moet de taart vier uur in de koelkast worden gezet om te koelen. Hierna kunt u de aardbeien snijden en gelijkmatig over de taart verdelen. Bereid de Taartina zoals op de verpakking vermeld staat, en giet ook dit over de taart. De
laatste stap is om de taart nog een kwartier te laten opstijven, wanneer hij klaar is om opgegeten te worden!.

.

TERUG NAAR CHOCOLADE TAARTEN

bron:aardbeientaart.com