Kirschtorte 2

pompoentaart

INGREDIËNTEN

Ingrediënten voor 12 personen

125 gr bloem;
30 gr cacaopoeder;
3 gr bakpoeder (afgestreken theelepel);
50 gr suiker;
1 eetl vanillesuiker (1 zakjes);
1 eiwitten;
50 gr roomboter

Cakelaag:

3 eieren, gesplitst in dooiers en wit;
1 eigeel;
6 eetl warm water;
300 gr suiker;
3 eetl vanillesuiker (3 zakjes);
9 druppels amandelessence;
3 mespuntjes kaneel;
75 gr bloem;
20 gr cacaopoeder;
25 gr maïzena;
1 theel bakpoeder

Vulling:

1 pot kersen, ontpit (250 gr);
80 gr suiker;
40 gr maïzena;
2 eetl kirsch;
1 vel (5 gr) gelatine;
3 eetl koud water;
½ ltr slagroom;
1 eetl vanillesuiker;
1 eetl suiker;
40 gr geraspte pure chocolade;
1 pot zoete kersen, ontpit

BEREIDING van de Kirschtorte

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Bekleed de bodem van twee diepe ronde
    bakvormen met een doorsnede van 20 cm met
    bakpapier en vet het papier in.
    Klop de eieren 10 minuten met de suiker.
    Zeef de bloem en cacao boven het eimengsel
    en spatel er het er door.
    Spatel de gesmolten boter er door.
    Schenk het deeg in de vormen
    en bak het 30 minuten.
    Laat de taarthelften 5 minuten afkoelen
    in de vormen, stort ze op een rooster,
    verwijder het bakpapie en
    laat ze verder afkoelen.Snijd elke helft horizontaal doormidden en
    besprenkel de vier helften met een kwart
    van de kirsch.

    Klop de slagroom stijf.
    Roer de fijn gehakte kersen door 2/3 deel
    van de slagroom.
    Leg een taarthelft op een bord en bekleed
    hem met 1/3 deel van de vulling.
    Herhaal dit twee maal en
    eindig met een tarthelft.
    Bestrijk de bovenkant en zijkanten
    van de taart met de rest van de slagroom.
    Versier de taart met chocoladekrullen
    en de verse kersen en strooi
    er poedersuiker over

.

 

TERUG TAARTEN UIT DUITSLAND

bron:mergenmetz.nl