INGREDIËNTEN
Ingrediënten voor 12 personen
250 gram bittere chocolade met 72% cacao (reep a 100 gram, Swiss noir),
150 gram boter of margarine, 225 gram poedersuiker,
5 eieren, zout,
1 zakje vanillesuiker,
150 gram bloem,
2 tl. bakpoeder,
1 pot abrikozenjam,
1 bekertje slagroom,
1 el. suiker,
1 el. boter om in te vetten
BEREIDING van de Sachertaart
Oven voorverwarmen op 175 graden. Vorm invetten. 150 gram chocolade in stukken breken. In pan met dikke bodem boter, chocholade en 150 gram poedersuiker op laag vuur laten smelten, regelmatig roeren. Pan van vuur nemen.
Bereidingswijze
Eieren splitsen. Eidooiers een voor een door chocoladesaus kloppen., In vetvrije kom eiwitten met mespunt zout en vanillesuikr met mixer stijf kloppen. Bloem en bakpoeder door chocolademassa roeren en geheel door eiwitten spatelen. Beslag in springvorm scheppen. Taart in midden van de oven in ca. 50 minuten gaar bakken. Taart ca. 10 minuten laten afkoelen. Vorm verwijderen. Taart op rooster helemaal laten afkoelen.
Met broodmes taart horizontaal in 3 plakken doorsnijden. Snijvlakken met abrikozenjam bestrijken en weer op elkaar zetten.
Rest van chocolade in stukken breken. In steelpan op laag vuur 5 el. slagroom met chocolade al roerend laten smelten. Rest van poedersuiker erboven zeven en erdoor mengen.
Taart rondom en bovenop met gesmolten chocolade bestrijken. Glazuur hard laten worden. In kom rest van slagroom met suiker stijfkloppen.
.
bron:mergenmetz.nl