INGREDIËNTEN
Benodigdheden voor de bodem:
250 gram zelfrijzendbakmeel
200 gram boter
1 ei
Benodigdheden voor de vulling:
125 gram boter
200 gram suiker
2 eidooiers/eiwitten
1 zakje vanillesuiker
1 citroen
450 gram magere kwark
30 gram bloem
BEREIDING van de Salzburger kwarktaart
De zelfrijzend bakmeel, boter en het ei door elkaar mengen en kneden tot een stevig deeg.
Schil van de citroen afschrapen
Eidooiers tot schuim kloppen.
Eiwitten stijf slaan.
Schuim, 450 gram kwark en 30 gram bloem met metale lepel door elkaar scheppen.
Dan de rest er doorheen scheppen.
Bakblik invetten met bloem bestrooien.
Deeg op de bodem en tegen de want aandrukken.
De vulling in het blik scheppen.
Ongeveer 1 uur in de oven op 175 graden zetten.
bron:smulweb.nl