Oostenrijkse chocoladekoek

chocolade koek, taart maken, taart recepten

INGREDIËNTEN

12 personen

125 gram zachte boter
2 eieren
125 gram suiker
150 gram bloem – 1/2 zakje bakpoeder (in plaats van bloem en bakpoeder kan ook zelfrijzend bakmeel worden gebruikt)
60 gram pure chocolade
125 gram Bulgaarse yoghurt
abrikozenjam
1 zakje chocoladeglazuur (Baukje of i.d.)

BEREIDING van de Oostenrijkse chocoladekoek

Voorbereiding

Splits het eigeel van het eiwit.
Doe de bloem, eigeel, suiker, melk en zout in een kom en klop dit net zo lang totdat een glad beslag ontstaat.
Laat dit 30 minuten rusten (even afdekken dan wegzetten in de koelkast).
Klop het eiwit.
Het geklopte eiwit met het deeg vermengen

Bereidingswijze

Smelt de chocolade en laat iets afkoelen.
Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet de vorm in en bestrooi deze met bloem
Roer de boter, eieren, suiker, bloem en bakpoeder of zelfrijzend bakmeel en yoghurt door elkaar.
Roer de gesmolten chocolade erdoor.

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe het deeg in de vorm en bak de koek in het midden van de oven plm. 40 minuten.
Bestrijk de koek dun met abrikozenjam. Laat het glazuur uit het zakje smelten en giet dit over de koek.
Laat het glazuur hard worden en snij de koek in niet te grote stukken.

 

TERUG TAARTEN UIT DUITSLAND

bron:smulweb.nl