Schwarzwalder kersentaart

schwarzwalder kersentaart, taart maken, taart recepten

INGREDIËNTEN

·  150 gr chocolade

·  150 gr boter
·  150 gr gezeefde poedersuiker
·  mespunt zout
·  3 zakjes vanillesuiker
·  6 eieren
·  150 gr cakemeel
·  1 liter blik kersen
·  2 eetlepels aardappelmeel
·  3 eetlepels suiker
·  1 eetlepel kirsch
·  5 dl slagroom
·  50 gr witte basterdsuiker
·  chocolade glazuur
·  chocolade hagelslag
Springvorm 24 cm

BEREIDING van de Schwarzwalder kersentaart

Voorbereiding

Splits het eigeel van het eiwit.
Doe de bloem, eigeel, suiker, melk en zout in een kom en klop dit net zo lang totdat een glad beslag ontstaat.
Laat dit 30 minuten rusten (even afdekken dan wegzetten in de koelkast).
Klop het eiwit.
Het geklopte eiwit met het deeg vermengen

Bereidingswijze

Breek de chocolade in stukken en smelt deze au bain marie. Roer met een mixer de boter, poedersuiker, een mespuntje zout en de vanillesuiker tot een lichtgekleurde, schuimige massa. Klop er de eierdooiers één voor één door, afgewisseld met steeds een deel van de zachte, maar goed afgekoelde chocolade. Blijf daarna nog 5 minuten kloppen.
Klop de eiwitten in een kom stijf. Schep het cakemeel en het stijfgeklopte eiwit afwisselend door het chocoladedeeg tot dit geheel glad is. Vul een beboterde en met cakemeel bestoven springvorm met een middellijn van 24 cm met het deeg. Plaats de vorm iets onder het midden op een ovenrooster in een voorverwarmde oven (175°C of gasovenstand 3) en bak de taart 1 1/4 uur. Laat de taart in de vorm afkoelen en zet hem een dag koel weg.
Snijd de taart horizontaal in drie lagen en besprenkel deze met kirsch. Laat de kersen uitlekken en bewaar het sap. Breng dit aan de kook en bind het met aangemaakt aardappelmeel. Roer 3 eetlepels suiker, de uitgelekte kersen en 1 eetlepel kirsch erdoor. Klop de slagroom met de witte basterdsuiker en de inhoud van 1 zakje vanillesuiker stijf. Bestrijk de onderste plak met de helft van de kersen en met 1/3 deel van de slagroom. Leg de tweede plak erop en bestrijk deze met de resterende kersen en 1/3 deel van de slagroom. Leg de derde plak erop en bestrijk de zijkant van de taart met slagroom. Bestrijk de bovenkant met chocoladeglazuur en bedek de zijkant van de taart met de hagelslag.
Met citroensap, poedersuiker.

 

TERUG TAARTEN UIT DUITSLAND

bron:smulweb.nl