INGREDIËNTEN
personen
15 lange vingers –
100 gram suiker
– 3 eidooiers
– 2,5 dl melk
– 5 gram gelatine
– 100 gram gekonfijte vruchtjes
– 0,6 dl rum – 1/2 stokje vanille.
BEREIDING van de Charlotte schonbrunn
Voorbereiding
Drenk de lange vingers even in de rum en bekleed er een charlottevorm mee. Klop de eidooiers met de suiker tot er een lichte kleur ontstaat. Week de gelatine in koud water. Breng de melk met de vanille aan de kook en laat ze 10 minuten trekke. Verwijder het stokje en los in de melk de gelatine op. Geef ze langzaam onder kloppen bij de eidooiers. Passer het geheel in een pan en verwarm deze creme op zacht vuur totdat hij dikker wordt waarbij voortdurend geroerd wordt. Haal dan de creme van het vuur en laat dan het mengsel afkoelen. Klop de slagroom bijna stijf, en als de creme dreigt te geleren, roer er dan de slagroom door samen met fijngesneden gekonfijte vruchtjes. Geef het mengsel in de vorm. Laat het minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
bron:smulweb.nl