INGREDIËNTEN
Aantal personen
6
Bereidingstijd
90 min
Ingrediënten voor het deeg:
- 500 gram meel
- halve eetlepel margarine
- half blokje (21 gram) verse gist
- 2 theelepels zout
- 50 ml warm water
- 50 ml glas melk
- 1 theelepel suiker
Ingrediënten voor het gehakt:
- 100 gram lamsgehakt
- halve rode paprika
- 1 groene peper
- halve ui
- halve bos peterselie
- 1 theelepel rode peper
- 1 theelepel zwarte peper
- 2 theelepels zout
- 1 eetlepel tomatenpuree
BEREIDING van de Krymali ekmek
-
- Snijd de rode paprika in kleine stukjes. Doe dit ook bij de ui, groene peper en peterselie.
- Doe het gehakt in een kom. Voeg de tomatenpuree er aan toe.
- Strooi de rode peper, zwarte peper en zout op het gehakt.
- Voeg hier de groene peper, rode paprika, peterselie en ui aan toe.
- Meng alles bij elkaar.
Bereiding van het deeg:
- Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
- Meng alle ingrediënten door te kneden totdat het deeg mooi rond is.
- Bedek de kom (met een zak of doekje) en laat het deeg daarin rijzen voor 30 minuten.
Bereiding van de kiymali ekmek zelf:
- Neem een klein balletje deeg en rol dit uit met een deegroller.
- Leg een beetje gehakt in het midden van het deeg.
- Vouw het deeg dicht door de uiteindes naar elkaar toe te vouwen.
- Smeer de broodjes in met wat eigeel zodat ze na het bakken goudbruin kleuren.
- Zet het op een ovenplaat en doe het in de oven voor 15 minuten op 220 graden. Tot die tijd zou het goud/bruin moeten kleuren.
- Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!
bron:turksekok.nl