Kıymalı ekmek

kiymali ekmek , Taart maken

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen

6

Bereidingstijd

90 min

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram meel
  • halve eetlepel margarine
  • half blokje (21 gram) verse gist
  • 2 theelepels zout
  • 50 ml warm water
  • 50 ml glas melk
  • 1 theelepel suiker

Ingrediënten voor het gehakt:

  • 100 gram lamsgehakt
  • halve rode paprika
  • 1 groene peper
  • halve ui
  • halve bos peterselie
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels zout
  • 1 eetlepel tomatenpuree

BEREIDING van de Krymali ekmek

    • Snijd de rode paprika in kleine stukjes. Doe dit ook bij de ui, groene peper en peterselie.
    • Doe het gehakt in een kom. Voeg de tomatenpuree er aan toe.
    • Strooi de rode peper, zwarte peper en zout op het gehakt.
    • Voeg hier de groene peper, rode paprika, peterselie en ui aan toe.
    • Meng alles bij elkaar.

    Bereiding van het deeg:

    • Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
    • Meng alle ingrediënten  door te kneden totdat het deeg mooi rond is.
    • Bedek de kom (met een zak of doekje) en laat het deeg daarin rijzen voor 30 minuten.

    Bereiding van de kiymali ekmek zelf:

    • Neem een klein balletje deeg en rol dit uit met een deegroller.
    • Leg een beetje gehakt in het midden van het deeg.
    • Vouw het deeg dicht door de uiteindes naar elkaar toe te vouwen.
    • Smeer de broodjes in met wat eigeel zodat ze na het bakken goudbruin kleuren.
    • Zet het op een ovenplaat en doe het in de oven voor 15 minuten op 220 graden. Tot die tijd zou het goud/bruin moeten kleuren.
    • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

 

 

TERUG TAARTEN UIT TURKIJE

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:turksekok.nl