Ispanakli kek

Ispanakli , Taart maken

 

 INGREDIËNTEN

  • Aantal personen:10

    Bereidingstijd van Ispanakli Kek:

    60 minuten

    Ingrediënten voor Ispanakli Kek:

    • 250 gram spinazie
    • 125 ml zonnebloemolie
    • 3 eieren
    • 200 gram witte basterdsuiker
    • 16 gram vanillesuiker (2 zakjes van 8 gram)
    • 15 gram bakpoeder (1 zakje)
    • 200 gram cakemeel

    Ingrediënten voor de slagroom:

    • 24 gram klopfix (3 zakjes)
    • 600 milliliter slagroom (3 pakjes)

    Ingrediënten voor de topping:

    • 400 gram vlaaifruit kersen

BEREIDING van de Ispanakli kek

 

  • Maak de spinazie schoon, plaats de spinazie in een pan met een beetje water en zet deze op laag vuur voor 15 minuten:
  • Als de spinazie klaar is, haal je ze nog even door een zeef:
  • Doe de gezeefde spinazie nu in een kom. Dit pureer je met een soepmixer:
  • Meng de overige ingrediënten (zonnebloemolie, eieren, basterdsuiker, vanillesuiker, bakpoeder, cakemeel) in een aparte kom.
  • En haal ook hier een mixer doorheen:
  • Nu voeg je de gepureerde spinazie toe aan het zojuist gemaakte mengsel. Je hebt nu een donkergroen spinaziemengsel:
  • Vervolgens mixen we deze uiteraard goed:
  • Leg een bakplaat klaar, zorg ervoor dat de bakplaat diepte heeft. Leg er bakpapier overheen.
  • Giet het spinaziemengsel in de bakplaat en verspreid het goed over de bakplaat:
  • Plaats vervolgens de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 graden voor (ongeveer) 20 minuten.
  • Prik voor de zekerheid met een tandenstoker in de cake om te controleren of de cake klaar is (de tandenstoker moet er na het prikken schoon uit komen).
  • Laat de cake een tijdje afkoelen.
  • Ondertussen gaan we verder met het maken van de slagroom.
  • Meng slagroom en klop-fix in een kom:
  • En klop dit stijf gedurende enkele minuten met een mixer:
  • Snijd daarna de (onderhand afgekoelde) cake in tweeën:
  • Neem een vierkante schaal die diep genoeg is voor 2 lagen cake en topping.
  • Leg één deel van de cake ondersteboven in de schaal.
  • Smeer als vulling de slagroom over dit deel:
  • Leg nu het tweede deel van de cake ook ondersteboven over de slagroom:
  • En smeer hier weer slagroom overheen:
  • Smeer voor de topping het vlaaifruit over de cake:
  • Gebruik vervolgens een pizzasnijder om de ispanakli kek in blokjes te delen.

 

 

TERUG TAARTEN UIT TURKIJE

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:turksekok.nl