Su böregi

Su böregi , Taart maken

 

 INGREDIËNTEN

  • 4 personenBereidingstijd:

    45 min

    Ingrediënten

    • 40 loempiavellen (ja, u leest het goed: 40)
    • Halve glas zonnebloemolie
    • 2 glazen melk
    • 3 eieren
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 glas witte kaas (%40)
    • 1 glas geraspte Nederlandse kaas

BEREIDING van de Su böregi

 

 

Bereiding van de saus:

  • Voeg de melk, eieren, zonnebloemolie en bakpoeder toe in een kom. Goed kloppen!

Bereiding van de börek

  • Dompel de loempiabladeren in het sausmengsel.
  • Bedek de bodem van de bakplaat met 12 stuks gedompelde loempiabladeren.
  • Rasp de witte kaas met een vork op een bord, en mix deze met de geraspte Nederlandse kaas.
  • Strooi dit mengsel vervolgens over de loempiabladeren in de bakplaat.
  • Bedek dit wederom met 12 stuks gedompelde loempiabladeren.
  • Strooi wederom het kaasmengsel over de loempiabladeren.
  • Leg de overige 16 stuks gedompelde loempiabladeren eroverheen.
  • Snijd het geheel in blokjes.
  • Leg de bakplaat voor 20 minuten op 180 graden in de oven.
  • Eet smakelijk!

TERUG TAARTEN UIT TURKIJE

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:turksekok.nl