INGREDIËNTEN
Aantal personen:
4
Bereidingstijd
60 min
Ingrediënten:
- 250 gram “Tel Kadayif” (Deegslierten, te koop in Turkse minimarkets!)
- 1 glas melk
- 1 glas gemalen walnoten
- 100 gram margarine
Ingrediënten van de stroop:
- 1 ½ glas kristalsuiker
- 1 ½ glas water
- 1 eetlepel citroensap
Voor op de Kadayif tatlisi:
- Gemalen pistachenootjes
BEREIDING van de Kadayif tatlisi
-
- Neem een kleine pan. Smelt hier de margarine in. Laat dit afkoelen.
- Neem de kadayif voor je. Maak ze los van elkaar.
- Giet de gesmolten margarine in de kadayif. Zorg ervoor dat de kadayif helemaal wordt ingevet.
- Neem een middelgrote schaal met een diepte van ongeveer 10 cm (als de onderste en de bovenste laag van de kadayif maar dik genoeg zijn). Leg de helft van de kadayif in de schaal. De bodem moet bedekt zijn.
- Strooi de gemalen walnoten over de kadayif heen. Zorg ervoor dat de kadayif bijna niet te zien is.
- Leg de rest van de kadayif over de gemalen walnoten heen. Maak de oppervlakte een beetje plat door er met je handen op te drukken.
- Leg de schaal in een oven op 230 graden voor ongeveer 20 minuten. De oven moet voorverwarmd zijn. De kadayif is klaar als het goud/bruin begint te kleuren aan de bovenkant én de onderkant.
Bereiding van de stroop:
- Neem een pan. Voeg hier de suiker en water aan toe. Laat de stroop koken voor 30 minuten.
- Voeg de citroensap toe. Daarna laat je alles koken voor 15 minuten.
- Laat de stroop afkoelen.
Bereiding van de kadayif tatlisi:
- Haal de kadayif uit de oven.
- Giet de melk over de kadayif heen, verdeel het wel.
- Daarna giet je de stroop over de kadayif heen. Laat de stroop intrekken.
- Snijd de kadayif in stukjes. Strooi de gemalen pistachenootjes over de kadayif heen.
bron:turksekok.nl