Saray lokmasi

Saray lokmasi , Taart maken

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen:

12

Bereidingstijd

90 min

Ingrediënten van de lokma:

  • 3 ½ glazen meel
  • ½ blokje gist
  • 3 theeglazen lauw water
  • 250 gram roomboter

Ingrediënten van de stroop:

  • 3 theeglazen kristalsuiker
  • 3 ½ glazen water
  • 1 eetlepel citroensap

Versiering van de lokma:

  • Poedersuiker
  • Schenkstroop

Om in te bakken:

  • zonnebloemolie

BEREIDING van de Saray lokmasi

    • Neem een kom. Voeg het meel toe en leg het blokje gist er bij.
    • Neem een pan. Smelt hier de roomboter in. Laat het afkoelen.
    • Giet het water en de gesmolten roomboter in de kom. Kneed alles goed door.
    • Laat dit rijzen voor 45 minuten.

    Bereiding van de stroop:

    • Neem een pan. Voeg hier de kristalsuiker en water aan toe. Laat dit koken en de suiker zal smelten.
    • Voeg de citroensap ook toe aan de pan. Roer even door.
    • Haal de stroop van het vuur af en laat alles goed afkoelen.

    Bereiding van de Saray lokmasi:

    • Giet de zonnebloemolie in de pan. Wacht totdat het klaar is om in te bakken.
    • Neem een klein bakje en voeg daar een beetje water aan toe. Dit gaat je helpen met het er uithalen van je lokma.
    • Neem het deeg weer voor je. Neem een stuk deeg in je hand en knijp je hand tot een vuist.
    • Tussen je duim en wijsvinger zal een klein balletje deeg uitkomen.
    • Neem een lepel en dompel dit in het bakje water (hierdoor zal het deeg niet aan de lepel plakken). Met de lepel haal je dat balletje deeg weg die je net hebt gemaakt.
    • Leg het balletje deeg in de pan met zonnebloemolie om het te bakken.
    • De lokma is klaar als het goud kleurt.
    • Haal de lokma uit de pan met zonnebloemolie en leg het gelijk in de afgekoelde stroop.
    • Laat de stroop intrekken voor 1 à 2 minuten. Daarna haal je de lokma eruit en leg je het op een ander schaaltje.
    • De ‘Saray lokmasi’ is nu eigenlijk helemaal klaar. Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat:
    • Je kunt de lokma’s versieren door er poedersuiker overheen te strooien of schenkstroop overheen te gieten.
    • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat met poedersuiker en schenkstroop, eet smakelijk!

     

TERUG TAARTEN UIT TURKIJE

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:turksekok.nl