INGREDIËNTEN
10 personen
* 1 portie zoet korstdeeg
* 300 gr mincemaet
* 2 eiwitten
* 100 gr basterdsuiker
* vanilleijs
BEREIDING van de Mince pies Alaska
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestrooi je werkvlak en deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot 4 mm dikte.
Steek voorzchtig 10 deegcirkers uit die groot genoeg zijn om de vormpjes te bekleden.
(voor de muffin vormpjes bedenk dat je niet de volledige hoogte benut)
Laat dit ten minste 30 min in de vriezer opstijven.
Schep de mincemaet in de deegbakjes en bak 20 min tot ze gaar en goudbruin zijn en
de mincemeat bubbelend heet is. Laat op een taartrooster volledig afkoelen.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten met 1 eetl basterdsuiker tot ze dik worden en er stijve pieken ontstaan.
Klop er geleidelijk de rest van de suiker door en blijf nog enkele min kloppen totdat de meringue dik en glanzend wordt.
Schep op elke mincepie een bol ijs en bedek dit met een klodder meringue.
Werk met een vork wat pieken in de meringue en laat hem voor het serveren snel bruinen onder een hete grill
bron:smulweb.nl