INGREDIËNTEN
Ingrediënten voor 10 personen
- 125 g boter
- 175 g fijne kristalsuiker
- 2 grote eieren
- geraspte schil van 1 citroen
- 175 g zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 4 el melk
- Voor de siroop:
- het sap van 1 citroen (ongeveer 4 eetlepels)
- 100 g poedersuiker
BEREIDING van de Klassieke Engelse vruchtentaart
Hulpmiddelen
Cakevorm van 25x11x7, met boter ingevet en de bodem bekleed met bakpapier. Of gebruik de door Lawson geliefde siliconenbakvellen.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC, gasovenstand 4
Bereidingswijze
Roer de boter en de suiker romig en klop er de eieren en de citroenschil door. Spatel voorzichtig maar grondig de bloem en het zout door het beslag en vervolgens de melk. Schep het beslag in de vorm en zet die in de oven.
Maak terwijl de cake bakt de siroop: verhit het citroensap en de suiker in een pannetje op laag vuur tot de suiker is opgelost.
Laat de cake 45 min bakken of tot hij goudbruin is en gerezen (hij zakt weer een beetje in tijdens het afkoelen) en de bekende breinaald die je erin steekt er schoon en droog uitkomt. Prik met diezelfde breinaald een heleboel gaatjes door de cake zodra je hem uit de oven gehaald hebt. Giet de siroop er zo over dat de cake in het midden net zoveel siroop opneemt als aan de kanten. Laat de cake een tijdje staan zodat hij de rest van de siroop kan opzuigen. Probeer niet de cake uit de vorm te halen voordat hij volledig is afgekoeld, anders valt hij in kleverige stukken uit elkaar.
Serveertips
Er is geen enkele reden waarom je de siroop niet een beetje zou oppeppen met wat van die fantastische Italiaanse likeur, Limoncello. Je kunt natuurlijk ook ander citrusfruit gebruiken (sinaasappel en/of limoen).
bron:smulweb.nl