Pastiera Napoletana (paastaart)

Güllaç , Taart maken

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen: 16

  • 3 citroenen (schoongeboend)
  • 175 gram boter
  • 1 theelepel kaneel
  • 150 gram risottorijst
  • 500 mililiter melk
  • 350 gram bloem
  • 375 gram kristalsuiker
  • 8 eieren
  • 2 sinaasappels (schoongeboend)
  • 500 gram ricotta
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels sucade
  • poedersuiker
  • keukenmachine
  • vershoudfolie
  • bakblik (ingevet)

BEREIDING van de Pastiera Napoletana

  • rasp de schil van de citroenen
  • voeg een derde van de rasp, 25 gram boter, een mespunt kaneel, wat zout en de risottorijst toe aan de melk
  • kook de rijst in 20-25 minuten gaar en laat ‘m afkoelen
  • meng in een keukenmachine de bloem met 175 gram suiker, de rest van de boter, 1 ei en 2 eidooiers tot een glad deeg
  • verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten
  • rasp de schil van de sinaasappel
  • meng de ricotta met de rasp, de rest van de suiker, de vanillesuiker, de rest van de citroensap, sucade, een mespunt kaneel, 4 eieren en 1 eidooier door het ricottamengsel
  • verwarm de oven voor op 180 graden C
  • verdeel het deeg in een grote en een kleine portie
  • rol beide porties op een met bloem bestoven aanrecht uit tot ronde lappen
  • bekleed de bakvorm (ook de zijkanten) met de grootste lap deeg
  • giet het ricotta-mengsel op het deeg
  • dek het geheel af met de kleine deeglap
  • druk de zijkanten goed aan en breng met een mes een ruitmotief aan op de bovenkant
  • bak de taart in het midden van de oven in 70-75 minuten goudbruin
  • neem de taart uit de oven en laat ‘m goed afkoelen
  • bewaar de taart tot gebruik in de koelkast en bestrooi ‘m vvor het serveren met poedersuiker

TERUG TAARTEN UIT ITALIË

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:turksekok.nl