Romige panna cotta

Romige panna cotta, Taart maken,taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen: 6

  • 8 deciliter slagroom
  • 80 gram poedersuiker
  • 1 vanille stokje (in de lengte opengesneden)
  • 1 geraspte sinaasappelschil
  • 4 blaadjes witte gelatine

BEREIDING van de Pastiera Napoletana

  • breng 6 deciliter slagroom met daarin de poedersuiker, het vanillestokje en de geraspte schil aan de kook
  • laat dit mengsel zachtjes doorkoken tot er 2/3 deel van over is
  • haal het stokje uit het mengsel, schraap er het merg uit en voeg dit toe aan het roommengsel
  • week nu de 4 witte blaadjes gelatine gedurende 5 minuutjes in ruim koud water
  • knijp hierna de gelatine goed uit en los dit op in het warme, van het vuur afgenomen roommengsel
  • laat vervolgens het roommengsel iets afkoelen
  • klop de laatste 2 deciliter slagroom stijf en spatel dit door het roommengsel voordat dit lobbig wordt
  • verdeel het mengsel over 6 mooie vormpjes en laat de panna cotta minstens 4 uur opstijven in de koelkast
  • leg de puddinkjes voor het serveren op de bordjes

TERUG TAARTEN UIT ITALIË

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:deitaliaansekeuken.nl