Crostata di fragole e mandorle

Crostata di fragole e mandorle, Taart maken,taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Ingrediënten: (voor 8 personen)

  • 375 gram kant-en-klaar zoet korstdeeg of deeg voor zoet gebak
  • 5 eetlepels lekkere aardbeienjam
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram gezouten boter, op kamertemperatuur
  • 3 middelgrote eieren, losgeklopt
  • 125 gram gemalen amandelen
  • 1 theelepel amandelextract
  • 250 gram poedersuiker
  • 100 gram gehakte pistachenoten
  • 4 eetlepels water

BEREIDING van de Crostata di fragole e mandorle

Verhit de heteluchtoven tot 200 °C.

Rol het deeg uit en bekleed een ondiepe taartvorm van 23 cm doorsnee met een losse bodem met het deeg. Druk het deeg met de bolle kant van een vork tegen de rand. Strijk de jam over de deegbodem en zet hem in de koelkast.

Klop de suiker met de boter, de eieren, de gemalen amandelen en het amandelextract in een kom door elkaar. Haal de taartbodem uit de koelkast en giet de vulling over de jam; strijk de bovenkant glad.

Bak de taart 30 minuten in het midden van de oven. Haal hem eruit en laat hem iets afkoelen. Zeef de poedersuiker in een schone kom. Roer de pistachenoten erdoor en voeg het water toe, roer alles door elkaar. Doe er nog een scheutje water bij als het mengsel te dik is. Giet het glazuur op het midden van de taart en strijk het met een paletmes uit tot aan de rand. Serveer de taart warm of op kamertemperatuur.

De Italiaanse bakker thuis bevat ruim 100 makkelijke en gevarieerde recepten voor brood, gebak, koekjes, pizza en pasta. Wat te denken van bijvoorbeeld pompoen/walnotenbrood, zoet rijstgebak met limoncello of ricotta/koffietaart? Daarnaast krijg je 10 gouden baktips van Gino D’Acampo, zodat het gewoonweg niet kan mislukken.

TERUG TAARTEN UIT ITALIË

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:culy.nl