Champignon-notentaartjes met blauwe kaas

Champignon-notentaartjes met blauwe kaas

 

 INGREDIËNTEN

Ingrediënten: (voor 12 personen)

Voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • peper
  • zeezout
  • 100 ml water
  • 50 ml olijfolie of 50 gram roomboter op kamertemperatuur

Voor de vulling:

  • 100 gram gemengde champignons, bijvoorbeeld oesterzwammen, kastanjechampignons & shiitake
  • 1 ei
  • 50 ml volle kwark
  • 1 rode ui
  • 50 gram gemengde noten
  • Een stukje pittige kaas, bijvoorbeeld gorgonzola
  • Peper
  • Zeezout
  • Een handje verse peterselie, fijn gehakt
  • 1 theelepel chilivlokken

BEREIDING van de Champignon-notentaartjes met blauwe kaas

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Meng de bloem, bakpoeder en peper in een mengkom.

3. Meng apart het water met de olie en meng dit met het bloemmengsel. Kneed er een mooi deegje van.

4. Laat het deeg 15 minuten rusten.

5. Bak de rode ui zachtjes in wat olijfolie.

6. Veeg het vuil van de champignons af (niet wassen want dan worden de champignons te nat). Snijd elke champignon in vieren. Breek de kaas in kleine stukjes. Maak een mengsel van de champignons, kaas, kwark, noten, ei, ui en de kruiden.

7. Vet een muffinvorm in en bestuif met wat meel. Verdeel het deeg in 12 balletjes, rol dun uit en bekleed de vorm ermee.

8. Vul het deeg met het champignonmengsel.

9. Bak de taartjes gaar in ongeveer 25 minuten op 180 graden.

10. Haal de taartjes uit de vormpjes en laat afkoelen. Serveer de taartjes warm of koud.

 

TERUG TAARTEN UIT ITALIË

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:culy.nl