Havermoutscones met fruit

Havermoutscones met fruit, Taart maken , taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen:

Porties : 16

    • 200 gr witte bloem
    • 175 gr havermoutvlokken
    • 4 eetlepels suiker
    • 2 dessertlepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 75 gr gedroogde krenten
    • 1 ei, geklopt
    • 125 gr boter, gesmolten
    • 6 eetlepels melk

    Bereiding van de havermoutscones met fruit

    1. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7. Een bakplaat licht invetten.
    2. In een grote kom bloem, havermoutvlokken, suiker, bakpoeder, zout en krenten vermengen. Een kuiltje in het midden maken.
    3. In een kommetje het ei schuimig opkloppen en de gesmolten boter en melk erdoor roeren. In het kuiltje in de deegmengsel schenken en tot een zacht deeg mixen. Het deeg tot 2 cirkels van 2 cm dik aandrukken. Over de ingevette bakplaat verdelen en elke cirkel met een ondiepe lijn in 8 parten verdelen.
    4. 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het deeg gerezen en bruin is. In parten verdelen en warm serveren.

TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNIË / IERLAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:Allrecipes.nl