INGREDIËNTEN
Aantal personen:
Porties : 16
-
- 200 gr witte bloem
- 175 gr havermoutvlokken
- 4 eetlepels suiker
- 2 dessertlepels bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 75 gr gedroogde krenten
- 1 ei, geklopt
- 125 gr boter, gesmolten
- 6 eetlepels melk
Bereiding van de havermoutscones met fruit
-
- De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7. Een bakplaat licht invetten.
- In een grote kom bloem, havermoutvlokken, suiker, bakpoeder, zout en krenten vermengen. Een kuiltje in het midden maken.
- In een kommetje het ei schuimig opkloppen en de gesmolten boter en melk erdoor roeren. In het kuiltje in de deegmengsel schenken en tot een zacht deeg mixen. Het deeg tot 2 cirkels van 2 cm dik aandrukken. Over de ingevette bakplaat verdelen en elke cirkel met een ondiepe lijn in 8 parten verdelen.
- 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het deeg gerezen en bruin is. In parten verdelen en warm serveren.
TERUG TAARTEN UIT GROOT-BRITTANNIË / IERLAND
bron:Allrecipes.nl