INGREDIËNTEN
Aantal personen:12
- 175 ml warm water (45°C)
- 50 gr boter
- 1 eetlepel melkpoeder
- 50 gr suiker
- 3/8 theelepel zout
- 1 ei
- het wit van 1 ei
- 375 gr bloem
- 1 eetlepel droog bakkersgist
- 100 gr gedroogde krenten
- 1 theelepel kaneel
- 1 eidooier
- 2 eetlepels water
- Voor het glazuur
- 50 gr poedersuiker
- 1/4 theelepel vanille-extract
- 1 dessertlepel halfvolle melk
BEREIDING van de Hot Cross Broodjes
- Warm water, boter, melkpoeder, suiker, zout, ei, eiwit, bloem en gist in een broodmachine doen. Selecteer het deegmenu en druk op Start.
- 5 minuten voor het eind van de kneedcyclus krenten en kaneel toevoegen. In de machine tot verdubbeld volume laten rijzen.
- Het deeg neerslaan op een bebloemd oppervlak, afdekken en 10 minuten laten rusten.
- Het deeg tot 12 bolletjes vormen en deze over een licht ingevette bakplaat van 22×33 cm verdelen. Afdekken en op een warme plek tot verdubbeld volume laten rijzen.
- De dooier met 2 eetlepels water vermgen en daarmee de deegbolletjes insmeren.
- 20 minuten op 190°C/gasstand 5 bakken. Haal de bolletjes daarna direct uit te oven om ze op een rooster te laten afkoelen.
- Voor de kruizen: poedersuiker, vanille en melk vermengen en op elk afgekoeld broodje een kruis tekenen.
TERUG TAARTEN UIT GROOT-BRITTANNI:E / IERLAND
bron:Allrecipes