Plum Christmas cake

Cristmass cake , Taart maken , taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen: 16

  • 235 ml plantaardige olie
  • 3 eieren
  • 225 gr pruimen babyvoeding
  • 375 gr suiker
  • 250 gr bloem
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 125 gr gehakte noten
  • Voor het glazuur
  • 125 gr poedersuiker
  • 2 1/2 eetlepel citroensap

BEREIDING van de Plum Christmas cake

  1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een tulbandvorm in en bestrooi met bloem.
  2. Meng in een grote kom de plantaardige olie, suiker, eieren en babyvoeding.
  3. Meng in een andere kom de bloem, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, zout, baksoda en noten. Meng de natte en droge ingrediënten door elkaar. Doe dit in de ingevette vorm.
  4. Bak 50 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven gaar.
  5. Haal uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort de vorm dan uit op een rooster.
  6. Terwijl de cake afkoelt, meng je de poedersuiker en citroensap om de glazuur te maken. Bestrijk de bovenkant van de nog warme cake hiermee.

TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNI:E / IERLAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:Allrecipes