INGREDIËNTEN
Aantal personen: 16
- 235 ml plantaardige olie
- 3 eieren
- 225 gr pruimen babyvoeding
- 375 gr suiker
- 250 gr bloem
- 1 theelepel gemalen kruidnagel
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel baksoda
- 125 gr gehakte noten
- Voor het glazuur
- 125 gr poedersuiker
- 2 1/2 eetlepel citroensap
BEREIDING van de Plum Christmas cake
- Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een tulbandvorm in en bestrooi met bloem.
- Meng in een grote kom de plantaardige olie, suiker, eieren en babyvoeding.
- Meng in een andere kom de bloem, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, zout, baksoda en noten. Meng de natte en droge ingrediënten door elkaar. Doe dit in de ingevette vorm.
- Bak 50 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven gaar.
- Haal uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort de vorm dan uit op een rooster.
- Terwijl de cake afkoelt, meng je de poedersuiker en citroensap om de glazuur te maken. Bestrijk de bovenkant van de nog warme cake hiermee.
TERUG TAARTEN UIT GROOT-BRITTANNI:E / IERLAND
bron:Allrecipes