Plumpudding

Plumpudding , Taart maken , taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen: 8

  • 125 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 gr basterdsuiker
  • 6 eieren, op kamertemperatuur
  • 100 gr gekonfijte citroen, in stukjes gehakt
  • 250 gr ontpitte pruimen, in stukjes gehakt
  • 100 gr sultanas (of rozijntjes)
  • 125 gr grof gehakte pecannoten
  • 75 gr bloem
  • 150 gr kleine gedroogde broodkruimels
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 1/2 tl gemalen piment

 

Bereiding van de Plumpudding

    1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Vet een souffléschaal (met een inhoud van 2 liter) of braadschotel in met boter en bestuif licht met bloem.
    2. Roer de boter en suiker in een grote kom door elkaar tot het licht en luchtig is. Roer de eieren er een voor een doorheen.
    3. Doe de gekonfijte citroen, pruimen, rozijntjes (sultanas) en pecannoten in een apart kommetje. Voeg de bloem toe en roer door elkaar zodat alle ingrediënten met de bloem bedekt zijn.
    4. Voeg het fruit/notenmengsel, de broodkruimels, kaneel, nootmuskaat en piment aan het botermengsel toe. Roer goed door elkaar en schep het in de souffléschaal of braadschotel.
    5. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 50-55 minuten, totdat het een mooi bruin gekleurd is.

.

TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNIË / IERLAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:Allrecipes