INGREDIËNTEN
Aantal personen: 8
- 125 gr boter, op kamertemperatuur
- 100 gr basterdsuiker
- 6 eieren, op kamertemperatuur
- 100 gr gekonfijte citroen, in stukjes gehakt
- 250 gr ontpitte pruimen, in stukjes gehakt
- 100 gr sultanas (of rozijntjes)
- 125 gr grof gehakte pecannoten
- 75 gr bloem
- 150 gr kleine gedroogde broodkruimels
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl gemalen nootmuskaat
- 1/2 tl gemalen piment
Bereiding van de Plumpudding
-
- Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Vet een souffléschaal (met een inhoud van 2 liter) of braadschotel in met boter en bestuif licht met bloem.
- Roer de boter en suiker in een grote kom door elkaar tot het licht en luchtig is. Roer de eieren er een voor een doorheen.
- Doe de gekonfijte citroen, pruimen, rozijntjes (sultanas) en pecannoten in een apart kommetje. Voeg de bloem toe en roer door elkaar zodat alle ingrediënten met de bloem bedekt zijn.
- Voeg het fruit/notenmengsel, de broodkruimels, kaneel, nootmuskaat en piment aan het botermengsel toe. Roer goed door elkaar en schep het in de souffléschaal of braadschotel.
- Bak in een voorverwarmde oven gedurende 50-55 minuten, totdat het een mooi bruin gekleurd is.
.
TERUG TAARTEN UIT GROOT-BRITTANNIË / IERLAND
bron:Allrecipes