Yorkshirepudding

Plumpudding , Taart maken , taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen: 12

  • 4 eieren
  • 475 ml melk
  • 250 gr bloem
  • 4 el plantaardige olie

 

Bereiding van de Yorkshirepudding

  1. Verwarm de oven voor op 230°C/gasstand 8.
  2. In een grote kom eieren en melk goed vermengen. Geleidelijk bloem erdoor kloppen tot een schuimig, goed gemengd beslag ontstaat. Apart zetten.
  3. De olie gelijkmatig over een bakvorm voor 12 yorkshirepuddings of muffins (ong. 1 theelepel per vormpje). 5-10 minuten in de oven zetten tot er rook vanaf komt. Uit de oven halen en snel vullen met ong. 4 eetlepels beslag per vormpje.
  4. 30-35 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Direct serveren. Ik zet de oven uit en laat de deur op een kiertje, zodat de puddinkjes niet inzakken als iemand opnieuw wil opscheppen.

.

TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNIË / IERLAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:Allrecipes