INGREDIËNTEN
Aantal personen: 10
- 125 gr bloem
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 125 gr poedersuiker
- 225 gr zachte boter
- 2 eieren
- 125 ml melk
- 1 tl vanille-extract
Bereiding van de Victoria`s sponge cake
-
- De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een springvorm van 20 cm invetten. Bloem en bakpoeder in een middelgrote kom zeven en apart zetten.
- Boter en suiker romig opkloppen. Eieren 1 voor 1 toevoegen en elke keer goed vermengen. Langzaam het bloemmengsel erdoor roeren. Melk en vanille erdoor kloppen en tot een glad beslag slaan. Schenk het beslag in de ingevette springvorm.
- 20-30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden verwijderd kan worden. Laat de cake 10 minuten in de bakvorm afkoelen, uit de bakvorm halen en op een rooster volledig laten afkoelen.
.
TERUG TAARTEN UIT GROOT-BRITTANNIË / IERLAND
bron:Allrecipes