Fruit mince pies vanille amandel topping

Fruit mince pies vanille amandel topping, Taart maken , taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen: 24

  • Voor de vulling
  • 250 gr mincemeat
  • 100 ml (Bushmills Irish) whisky
  • Voor het deeg
  • 120 gr koude gezouten boter, in blokjes
  • 175 gr bloem
  • 60 gr suiker
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel room
  • Voor de vanille-amandellaag
  • 125 gr gezouten boter, iets zacht
  • 125 gr poedersuiker
  • 25 gr bloem
  • 125 gr gemalen amandelen
  • 1/2 vanillestokje, in de lengte doormidden en zaadjes eruit geschraapt
  • 2 eieren
  • extra poedersuiker, om te bestuiven

 

Bereiding van de Fruit mince pies vanille amandel topping

  1. Voor de vulling: Meng het mincemeat met 100 ml whisky en laat dit 30 minuten staan zodat de whisky in het fruit kan trekken.
  2. Voor het deeg: Doe boter, bloem, zout en suiker in een kom en kneed dit door tot het op grove broodkruimels lijkt. Voeg de eidooier en room toe en meng kort door tot het deeg een bal vormt. Wikkel in huishoudfolie en leg 1 uur in de koelkast.
  3. Om de vanille-amandellaag te maken: Klop met een mixer de boter en poedersuiker samen (paar minuten). Mix de bloem, gemalen amandelen en vanillezaadjes erdoor. Klop de eieren er voorzichtig door en mix dan nog 4-5 minuten tot het mengsel licht en luchtig is.
  4. Verwarm de oven voor op 190 C. Bestuif twee muffinbakvormen met 12 vormpjes met bloem.
  5. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot een dikte van 2 mm. Gebruik een koeksteker van 8cm doorsnee of de rand van een glas om de deegcirkels uit te steken waarmee je de vormpjes bekleed.
  6. Lepel een theelepel van de vulling in elk pasteitje. Schep dan wat (iets minder dan een theelepel) van het amandeldeeg op de vulling. Wees niet te scheutig, het deeg spreidt nog uit tijdens het bakken, maar probeer wel alles te bedekken zodat de vulling er niet uit bubbelt.
  7. Bak de pasteitjes 12-15 minuten, tot ze lichtbruin zijn aan de bovenkant. Laat ze een paar minuten afkoelen en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.

.

TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNIË / IERLAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:Allrecipes