Gemma’s mince pies (traditionele Engelse cake)

Gemma's mince pies (traditionele Engelse cake), Taart maken , taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen: 12

  • 200 gr bloem
  • 50 gr harde margarine, in blokjes
  • 50 gr witte reuzel, in blokjes
  • 1 pot mince meat (gemengd gedroogd fruit)
  • water
  • kleine hoeveelheid melk

 

Bereiding van de Gemma’s mince pies (traditionele Engelse cake)

  1. Meng de margarine en reuzel met de bloem. Wrijf het samen tot het op broodkruimels lijkt.
  2. Voeg eetlepels water een voor een toe en roer het met een mes. Herhaal dit totdat er geen losse bloem meer in de kom zit. Het mengsel moet kruimelig zijn, maar het moet vorm houden als het tot een bal wordt opgerold.
  3. Strooi wat bloem over een werkoppervlak, deeg en deegroller (dit gaat plakken tegen). Leg het deeg op het oppervlak en rol het uit tot ongeveer 1 mm dik.
  4. Pak een cirkelsnijder (iets groter dan de rondjes in een broodjes-bakblik), en snijd 12 cirkels uit het deeg.
  5. Druk het deeg voorzichtig in de broodjes-vormpjes, zorg ervoor dat je het niet te veel rekt.
  6. Voeg een theelepel mince meat toe aan elk taartje.
  7. Pak een andere cirkelsnijder (dit keer ongeveer dezelfde grootte als de vormpjes in je broodjes bakblik), en snijd uit het resterende deeg 12 cirkels.
  8. Smeer een beetje water op de randen van het deeg, en leg de cirkels die je zojuist hebt gemaakt erboven op.
  9. Prik een paar keer met een vork in de taartjes. Bestrijk ze met een beetje melk, en bak ze in de oven op ongeveer 180 ° C – 200 C gedurende 15 minuten.

TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNIË / IERLAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:Allrecipes