INGREDIËNTEN
porties : 1 taart
- 2 pakken lange vingers
- 100 ml cognac
- 200 gr suiker
- 125 gr boter
- 2 pakjes vanillesuiker
- 3 eierdooiers
- 250 ml slagroom
- 2 pakjes (dat zijn 4 zakjes) klop-klop
- 1 kopje melk (voor precieze hoeveelheid zie verpakking klop-klop)
- chocoladevlokken
BEREIDING van de Cognactaart
- Klop de suiker, boter, eierdooiers, 40 ml cognac en 1 pakje vanillesuiker stijf, tot het bijna helemaal wit ziet.
- Klop de slagroom en 1 pakje vanillesuiker heel stijf.
- Klop-klop kloppen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schenk 30 ml cognac in een diep bord en rol de lange vingers er één voor één doorheen, niet te lang, haal ze er maar 1 keer aan beide zijden doorheen.
- Beleg de bodem van een springvorm met de in cognac gedoopte lange vingers. Schep de helft van de klop-klop over de lange vingers. Daarop mag het beslag met de eierdooiers.
- Giet weer 30 ml cognac in een ondiep bord en haal er weer lange vingers door. Leg deze lange vingers op het eierdooierbeslag in de springvorm. Dan de resterende klop-klop erover scheppen, gevolgd door de slagroom.
- Rasp tot slotte de chocoladevlokken erover.
- Zet de taart een nachtje in de koelkast, en zet de koelkast op de koudste stand. Je kunt de taart ook invriezen.
TERUG NAAR SLAGROOM TAARTEN RECEPTEN
bron:allrecipes.nl