Frambozen slagroomtaart

Frambozen slagroomtaart

 

INGREDIËNTEN

porties : 8 personen

Amandelbodem;

-200 gr. gemalen blanke amandelen.
-100 gr. poedersuiker.
-10 eiwitten van grote eieren.
-250 gr. suiker.

Fruitvulling;

-4 eetlepels custardpoeder.
-400 ml. melk.
-500 ml. slagroom.
-180 gr.suiker.
-100 ml rozenwater.
-750 gr. slagroom.
-60 gr. poedersuiker.
-1 kilo frambozen.
-Poedersuiker om te bestrooien.

BEREIDING van de Frambozen slagroomtaart

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg 3 vellen bakpapier van circa 30 cm lang klaar.
    De amandelen mengen met poedersuiker. Klop het eiwit stijf in een kom. Voeg suiker toe en nog 4 min. kloppen, daarna amandel mix voorzichtig toevoegen. In gelijke delen over het bakpapier uitstrijken tot cirkels van 25 cm. in diameter. In de oven op 180 graden in ong. 45 min. licht-bruin bakken. Laten afkoelen en papier verwijderen. Custard poeder met 3 eetlepels suiker mengen en met 10 eetlepels koude melk goed roeren. De rest van de melk met de slagroom en suiker aan de kook brengen. Custard poeder met de kokende melk mengen. Rozenwater toevoegen en daarna alles in een schaal gieten. Vershoudfolie over de hete pudding leggen af laten koelen.
    De afgekoelde pudding met een garde glad roeren. Slagroom stijf kloppen, poedersuiker erdoor roeren en de slagroom door de pudding roeren. Vul de amandelbodem afwisselend met een laagjes rozen creme, frambozen.

TERUG NAAR SLAGROOM TAARTEN RECEPTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:allrecipes.nl