Koningsdag cupcakes

Koningsdag cupcakes

INGREDIËNTEN

porties: 12

  • 110 gr boter, op kamertemperatuur
  • 170 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 120 ml melk
  • 300 gr fondant (ongeveer)
  • kleurpasta (blauw, rood en oranje)

BEREIDING van de Koningsdag cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een muffin bakblik met papieren vormpjes.
  • Klop de boter met de suiker en vanille suiker romig in een kom. Klop de eieren er een voor een doorheen.
  • Voeg het bakmeel toe en mix goed door. Mix de melk er geleidelijk door tot je een glad beslag krijgt.
  • Schep het beslag in de vormpjes. Vul ze maximaal voor 3/4.
  • Bak de cupcakes 25 minuten in de voorverwarmde oven. De cakejes zijn klaar als ze terugveren als je er lichtjes op drukt. Laat ze volledig afkoelen.
  • Verdeel het fondant in 4 porties. Houd 1 apart (deze blijft wit) en kneed door de andere porties elk een kleur tot het fondant egaal van kleur is. Gebruik plastic wegwerphandschoenen!
  • Rol de rode, witte en blauwe fondant uit tot een dunne plak en steek er met een koeksteker of glas rondjes uit ter grootte van de bovenkant van de cupcakes. Leg de rondjes op elkaar, snij ze door drieën en pak steeds van de linker stapel een rode, van de middelste een witte en van de rechter een blauwe en leg deze op de cupcakes, zodat ze de kleuren van de vlag vormen. Rol de restanten weer uit en herhaal tot je voldoende rondjes hebt.
  • Rol de oranje fondant uit tot een dunne rechthoekige lap. Snij er rechthoekige stukjes uit van ongeveer 5 cm lang en 2 cm hoog. Snij aan de lange kant driehoekjes uit om de punten van de kroon te vormn. Vouw de kroontjes om je vinger of een roller en druk de randjes aan. Zet het kroontje voorzichtig in het midden van de cupcake.

TERUG NAAR  TAART RECEPTEN KONINGSDAG

bron:allrecipes.nl