Luxe Oranje-cakejes

Luxe Oranje-cakejes

 

INGREDIËNTEN

porties: 12

  • 125 gr boter
  • 100 gr kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 125 gr zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout
  • 0,5 tl munt
  • 3 el abrikozenjam (of sinaasappelmarmelade)
  • 25 gr pistachenoten, grof gehakt
  • 25 gr pecannoten, grof gehakt

BEREIDING van de Luxe Oranje-cakejes

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Doe boter en suiker in een kom en snij de boter met een mes in stukken. Klop het met de mixer en voeg vervolgens een voor een de eieren toe. Zeef het bakmeel met het zout en de munt en mix door het beslag.
  • Roer voorzichtig de jam en de noten erdoor.
  • Zet 12 papieren vormpjes op een bakplaat en vul ze voor de helft met het beslag.
  • Bak de cakejes in ongeveer 25 minuten in de oven goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen.
  • Versier de muffins met een glazuur gemaakt van poedersuiker met sinaasappelsap (en eventueel wat geschaafde witte of donkere chocolade). Of maak een inkeping in het midden van het cakeje, steek er een partje mandarijn in en bestrooi vervolgens met poedersuiker.

TERUG NAAR  TAART RECEPTEN KONINGSDAG

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:toetjesentaart.nl