INGREDIËNTEN
porties 4
HET DEEG:
-2 eieren
-125g suiker
-1 pakje vanillesuiker
-mespuntje zout
-100 g boter en 150 g bloem
-1 th lepel bakpoeder
-boter om in te vetten
BEDEKKING:
-75 g geschaafde amandelen
-50 g boter en 75 g suiker
-1 eetlepel bloem en 2 el room
Handjevol gepelde pistachenoten
Bereiden van de Toscataart
1 springvorm met doorsnede van 24 cm
Voorbereiding
-eieren, suiker, vanillesuiker en zout in een kom schuimig kloppen
-boter in pannetje laten uitsmelten en weer laten afkoelen
-bloem en bakpoeder mengen dooreen en afgewisseld met de boter door de eiermassa roeren
-vet de springvorm in met boter
-doe het deeg erin en strijk glad
-schuif in het midden van de hete oven
BAKTIJD= 20 min op 220?C
Bereidingswijze
-intussen voor de bedekking de amandelen, boter, suiker en bloem in een pan doen
-de room erdoor roeren en goed langzaam roerend aan de kook brengen
-van het vuur nemen en de oven aan laten
-uit de oven de taart met de bedekking bestrijken en terug in de oven schuiven
BAKTIJD = 20 min
-dan uit de oven wat laten afkoelen en uit de vorm halen en verder laten afkoelen op een taartrooster
TERUG NAAR TAARTEN UIT SCANDINAVIË
bron:smulweb.nl