INGREDIËNTEN
porties: 24
- Voor de cupcakes
- 180 gr zelfrijzend bakmeel
- 75 gr cacaopoeder
- snufje zout
- 45 gr zachte boter
- 300 gr suiker
- 3/4 theelepel vanille extract
- 2 eieren
- 250 ml melk
- Voor het glazuur
- 75 gr boter
- 500 gr poedersuiker
- 4 eetlepels melk
- 1 1/2 theelepel vanille extract
- 32 chocoladesnoepjes
Bereidingswijze: Mummie cupcakes
- Verwarm de oven voor op 180°C. Doe papieren vormpjes in een muffin bakplaat. Zeef bloem, bakpoeder, baksoda, cacao en zout in een kom.
- Mix in een grote kom de boter en suiker door elkaar tot een licht en luchtig mengsel. Voeg een voor en de eieren toe en mix goed door na elke toevoeging. Mix het vanille extract erdoor. Voeg om en om een beetje van het bloemmengsel en een beetje melk aan het mengsel toe totdat alles op is. Steeds goed blijven mixen. Schep het beslag in de papieren vormpjes (de vormpjes moeten 2/3 vol zijn).
- Bak de cakejes 15 minuten in de voorverwarmde oven. De cakejes zijn klaar als je er een satéprikker insteekt die er schoon en droog weer uitkomt. Laat de cupcakes op een rooster helemaal afkoelen.
Glazuur:
- mix de boter in een kom romig. Voeg geleidelijk de helft van de poedersuiker toe, en mix goed door.
- Mix dan de helft van de melk en het vanille extract erdoor. Voeg als laatste de resterende poedersuiker toe en mix tot een romig, glad geheel. Voeg eventueel de resterende melk toe tot je de gewenste consistentie hebt.
Versieren:
- Doe het glazuur in een spuitzak of een plastic zakje waar je een hoekje van afknipt en spuit het glazuur op de afgekoelde cupcakes zoals op de foto. Hou een ruimte vrij waar straks de ogen komen. Spuit twee druppels glazuur in het midden en druk hier twee kleine chocoladesnoepjes op als pupillen.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN HALLOWEEN
bron:allrecipes.nl