Bloederige cupcakes met glasscherven

Bloederige cupcakes met glasscherven

 

INGREDIËNTEN

porties: 24

  • 1 pak (520 gram) cakemix
  • 240 ml water
  • 80 ml plantaardige olie
  • 3 eieren
  • 450 gram kant en klare (witte) fondant
  • Suikerglas
  • 480 ml water
  • 240 ml lichte maïsstroop (glucosestroop)
  • 700 gram witte suiker
  • snufje wijnsteen (of bakpoeder)
  • Eetbaar bloed
  • 120 ml lichte maïsstroop (glucosestroop)
  • 1 eetlepel maïzena
  • 60 ml water, of meer indien nodig
  • 15 druppels rode kleurstof
  • 3 druppels blauwe kleurstof

Bereidingswijze: Bloederige cupcakes met glasscherven

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Bekleed twee muffinbakplaten met papieren cupcakevormpjes.
  2. Meng de cakemix, 240 ml water, plantaardige olie en de eieren in een grote kom. Klop met een mixer op lage snelheid gedurende 2 minuten. Verdeel het cakebeslag over de beklede muffinbakplaten.
  3. Bak de cakejes in de voorverwarmde oven totdat een tandenstoker die je in het midden van een cupcake prikt er schoon uit komt, 18 tot 22 minuten. Laat volledig afkoelen. Glazuur de cupcakes met de fondant.
  4. Maak het suikerglas. Mix 480 ml water, 240 ml maïsstroop, witte suiker en wijnsteen in een grote pan, breng aan de kook. Gebruik een thermometer en kook tot de suikerstroop een temperatuur van 150 graden C heeft (harde bal), onder voortdurend roeren. Het mengsel wordt dikker als het water verdampt. Als de suiker de 150 graden C heeft bereikt, giet het mengsel dan snel op een metalen bakblik. Laat afkoelen tot het volledig uitgehard is. Breek in scherven met behulp van een vleeshamer.
  5. Maak het eetbare bloed. Meng 120 ml maïsstroop en maïzena in een grote kom. Voeg langzaam 60 ml water toe, of meer indien nodig, tot het maïsstroopmengsel is ingedikt tot de dichtheid van bloed. Voeg de rode en blauwe kleurstoffen toe.
  6. Steek in elke cupcake een aantal scherven van het gebroken suikerglas. Druppel wat eetbaar bloed erover om het af te maken.

TERUG NAAR  TAART RECEPTEN HALLOWEEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:allrecipes.nl