Scones deeg

Sconesdeeg

INGREDIËNTEN

6 peronen

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 30 g koele boter, in blokjes gesneden
  • 100 ml koude halfvolle melk

BEREIDING van de Sconesdeeg

  • Zeef meel, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de blokjes boter toe en kneed ze erdoor tot het op broodkruim lijkt.
  • Maak een kuiltje in het midden en voeg de melk toe. Meng alles met een houten lepel of met uw handen tot een soepel, niet-plakkerig deeg; voeg eventueel nog wat melk toe.
  • Kneed het deeg kort op een licht met bloem bestoven werkvlak, rol het uit en verwerk het zoals gewenst.
  • Variaties en tips
  • • Vervang de helft van het bakmeel door zelfrijzend volkorenmeel. * • Vervang de melk door 100 g magere yoghurt. * • Roer er voor kruidendeeg voordat u de melk of yoghurt toevoegt, fijngehakte verse kruiden door: 2 el bieslook, 2 el peterselie en 1 el tijm. * • Voeg voor kaas-sconesdeeg 25 g fijngeraspte Parmezaanse kaas of cheddar toe.

TERUG NAAR BASIS TAART

Bron: allrecipes.nl