Pastafrola

Pastafrola, typische Argentijnse zoete cake

Pastafrola

 

 INGREDIËNTEN

  • 120 gram Margarine
  • 120 gram Suiker
  • 2 eieren
  • 250 gram meel
  • 1 theelepel gist voor taarten
  • 400 gram membrillo/dulce de leche
  • Eigeel van één ei
  • (optioneel) citroenschil of vanille extract

Bereiden van de Pastafrola

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Mix de margarine met de suiker
  3. Voeg hier de twee eieren bij toe (optioneel: een beetje geraspte citroenschil of vanille extract)
  4. Voeg hier beetje bij beetje het meel aan toe
  5. Kneed alles als een bol samen en voeg de gist eraan toe
  6. Warm de membrillo op in een pannetje, voeg hier een klein beetje water aan toe op gevoel zodat het wat vloeibaar wordt (de dulce de leche warm je niet op omdat die van zichzelf al vloeibaar is)
  7. Bedek de schaal met olie of boter
  8. Verdeel 2/3 van het deeg over de schaal (verdeel met de vingers)
  9. Bedek dit met de opgewarmde (en wat vloeibare) membrillo (of dulce de leche)
  10. Rol het overige deeg in slierten en verdeel deze over de membrillo/dulce de leche zoals te zien is op de foto
  11. Beschilder de deegslierten met het eigeel
  12. Zet dit geheel voor 20 minuten in de oven totdat de slierten goudbruin zijn

TERUG NAAR  TAARTEN UIT ARGENTINIË