Argentijnse Banoffee Pie
INGREDIËNTEN
10 personen
Blikje gecondenseerdemelk (friesche vlag, er is maar een soort in de supermarkt)
– 4 Bananen (voor een dikkere laag mogen er ook meer)
– Pakje ongeklopte slagroom
– Stevia (naar smaak)
– Cacaopoeder (Puur cacaopoeder van de natuurwinkel)
– Kaneel
– Havermout (echte van een natuurwinkel zonder toegevoegde suikers.. ongeveer een soepkom)
– Water
Bereiden van de Banoffee Pie
Voorbereiding
* Blikje gecondenseerde melk drie uur lang koken in een pan met water. Zorg dat het blikje telkens onder water staat. Het vuur mag middelhoog staan.
* Bak koudzetten voor de slagroom
* Bananen in stukjes snijden
Bereidingswijze
In een soepkom havermout mengen met water en een in stukjes gesneden banaan. Dit heb ik ongeveer een minuut in de magnetron verwarmd en daarna zo fijn mogelijk geprakt. Hierdoor heen op gevoel kaneel gedaan (sorry ik werk op smaak en gevoel) en nogmaals even verwarmd. De hoeveelheid water die erbij gaat is tot er een smeuige massa ontstaat. Deze massa uitstrijken op de taartbodem die ik van te voren wel even heb ingevet.
De bodem daarna op 180 graden een half uur in de oven laten bakken. (het resultaat is een knapperige maar smeuige bodem door de banaan).
– Na drie uur het blikje gecondenseerde melk uit de pan halen en zeker `n kwartier laten afkoelen (uit eigen ervaring: anders spuit de caramel onder druk omhoog)
– De bananen in plakjes snijden en deze verdelen over de bodem.
– Blikje karamel openen, roeren en gelijkmatig over de banaan-laag gieten en met een lepel verspreiden.
– Klop de slagroom stijf in een koude bak (even in de vriezer van te voren). Dit keer heb ik dus naar smaak Stevia toegevoegd. Schep de slagroom op de banaan-karamellaag en verdeel dit mooi.
– Strooi met een zeef de cacaopoeder over de slagroom.
– Zet de taart nog even in de koelkast zodat de karamel afkoelt
Enjoy