INGREDIËNTEN
6 persoon
- 4-6 velletjes bladerdeeg (of ander kant-en-klaar taartdeeg)
- 90 gr boter, zacht
- 75 gr suiker
- 2 eetlepels honing
- 30 gr witte bloem
- 100 gr gemalen amandelen
- 175 gr ricotta
- 1 ei
- 50 ml rum
- 500 gr abrikozen, gewassen, pitten verwijderd en gehalveerd
- 90 gr gepelde amandelen
Bereiden van de Abrikozen-amandeltaart
- Verwarm de oven voor op 200 ° C / gasoven stand 6. Bedek een taartvorm met het deeg en haal het overtollige deeg weg.
- Meng de boter, suiker en honing in een kom. Voeg de bloem, gemalen amandelen, ricotta, ei en rum toe. Meng alles goed tot een gladde massa ontstaat.
- Giet het amandel roommengsel over het deeg en verdeel het met een spatel. Leg de abrikozen, met de schil naar boven op de amandelcrème en druk ze er voorzichtig in.
- Bestrooi de taart met de amandelen en bak in de oven gedurende 50 minuten.