Abrikozen-amandeltaart

Abrikozen-amandeltaart,taart maken,taart recepten

 INGREDIËNTEN

6 persoon

  • 4-6 velletjes bladerdeeg (of ander kant-en-klaar taartdeeg)
  • 90 gr boter, zacht
  • 75 gr suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 30 gr witte bloem
  • 100 gr gemalen amandelen
  • 175 gr ricotta
  • 1 ei
  • 50 ml rum
  • 500 gr abrikozen, gewassen, pitten verwijderd en gehalveerd
  • 90 gr gepelde amandelen

Bereiden van de Abrikozen-amandeltaart

  1. Verwarm de oven voor op 200 ° C / gasoven stand 6. Bedek een taartvorm met het deeg en haal het overtollige deeg weg.
  2. Meng de boter, suiker en honing in een kom. Voeg de bloem, gemalen amandelen, ricotta, ei en rum toe. Meng alles goed tot een gladde massa ontstaat.
  3. Giet het amandel roommengsel over het deeg en verdeel het met een spatel. Leg de abrikozen, met de schil naar boven op de amandelcrème en druk ze er voorzichtig in.
  4. Bestrooi de taart met de amandelen en bak in de oven gedurende 50 minuten.

TERUG NAAR  TAARTEN UIT FRANKRIJK