Amandel-appeltaart

Amandel-appeltaart,taart maken,taart recepten

 INGREDIËNTEN

8 personen

  • 4-6 velletjes bladerdeeg, uitgerold tot 1 vel (of kant en klaar taartdeeg)
  • 500 ml volle melk
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 3 eieren
  • 150 gr suiker
  • 40 gr witte bloem
  • 80 gr gemalen amandelen
  • 4 appels, geschild en in dunne reepjes gesneden
  • 4 eetlepels bessengelei

Bereiden van de Amandel-appeltaart

  1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasoven stand 6.
  2. Bedek een ingevette taartvorm met het vel bladerdeeg en prik er met een vork in. Bak gedurende 15 minuten.
  3. Breng de melk en vanille aan de kook in een pan op middelhoog vuur. Haal vervolgens van het vuur.
  4. Doe de eieren in een kom voeg dan de suiker toe en meng goed. Voeg de warme melk, onder voortdurend roeren, toe. Roer de gemalen amandelen erdoor.
  5. Giet het mengsel over de gebakken taartbodem. Leg de appelschijfjes op het amandel mengsel en bestrijk het met de bessengelei.
  6. Bak in de oven gedurende 35 minuten.

TERUG NAAR  TAARTEN UIT FRANKRIJK