INGREDIËNTEN
8 personen
- 4-6 velletjes bladerdeeg, uitgerold tot 1 vel (of kant en klaar taartdeeg)
- 500 ml volle melk
- 1 eetlepel vanille-extract
- 3 eieren
- 150 gr suiker
- 40 gr witte bloem
- 80 gr gemalen amandelen
- 4 appels, geschild en in dunne reepjes gesneden
- 4 eetlepels bessengelei
Bereiden van de Amandel-appeltaart
- De oven voorverwarmen op 200°C/gasoven stand 6.
- Bedek een ingevette taartvorm met het vel bladerdeeg en prik er met een vork in. Bak gedurende 15 minuten.
- Breng de melk en vanille aan de kook in een pan op middelhoog vuur. Haal vervolgens van het vuur.
- Doe de eieren in een kom voeg dan de suiker toe en meng goed. Voeg de warme melk, onder voortdurend roeren, toe. Roer de gemalen amandelen erdoor.
- Giet het mengsel over de gebakken taartbodem. Leg de appelschijfjes op het amandel mengsel en bestrijk het met de bessengelei.
- Bak in de oven gedurende 35 minuten.