Antwerpse taart

 

 INGREDIËNTEN

Ingrediënten 6 personen

 

125 gram boter 
6 eieren
175 gram witte basterdsuiker
125 gram bitter chocolade
1 citroen
beetje zout
125 gram bloem.

BEREIDING van de Antwerpse taart

 

Roer de boter zacht.
Voeg één voor één de eierdooiers toe en roer het mengsel steeds goed door.
Voeg de suiker toe en roer deze glad.
Rasp de chocolade en roer hem door het mengsel.
Zeef de bloem en voeg deze samen met het zout toe.
Klop de eiwitten zeer stijf en spatel ze door het deeg.
Het deeg moet luchtig blijven.
Besmeer de vorm met boter en bestrooi hem met suiker.
Vul het deeg in de vorm en bak direct op 160 graden gedurende 45 minuten.
Laat het gebak 5 minuten in de vorm afkoelen en stort het dan.
Laat de taart afkoelen.
Bestrijk de taart dik met gekookte abrikozenmoes waarin een scheutje rum.
Rooster de geschaafde amandelen lichtbruin en strooi ze op de taart.

TERUG NAAR  TAARTEN UIT BELGIË