Belgische zoete taart

 

 INGREDIËNTEN

Ingrediënten 6 personen

 

350 gr bloem
100 gr solo bakboter
3 eieren
3 gr zout
35 gr gist opgelost in 75 gr water
100 gr solo bakboter
170 gr parelsuiker
170 gr rozijnen
35 gr gepelde gehakte amandelen
50 gr amandelschilfers
afdekgelei of ingekookt dun van abrikozenconfituur
witte glaceerfondant

BEREIDING van de Belgische zoete taart

Voorbereiding
Maak een voordeeg met de bloem, 100 gr solo bakboter, de eieren, het zout en de gist. Kneed dit tot een soepel en glad deeg en laat daarna 10 tot 15 min rusten. Meng ondertussen al wrijvend de 100 gr solo bakboter met de parelsuiker. Kneed dit door het deeg. Meng er tenslotte kort de amandelen en de rozijnen door. Laat 15 min rusten en verdeel het deeg in twee stukken van 500 gr. Smeer 2 taartvormen van 21 cm diameter in met solo bakboter en bestrooi met de amandelschilfers.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200?. Plaats de deegstukken in de taartvorm en druk goed aan, ze moeten heel de vorm bedekken. Dek af met een handdoek en laat ongeveer 30 tot 45 minuten rijzen. Bak de taarten 20 minuten af op een bakblik in de voorverwarmde oven. Haal de taarten uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Draai de taart om en bestrijk ze met een borsteltje met afdekgelei en glaceer ze lichtjes met een borsteltje met witte fondant.
 

TERUG NAAR  TAARTEN UIT BELGIË