Appel-druivenstrüdel

druiven strudel, taart maken

INGREDIËNTEN

* 12 vellen filodeeg ontdooid
* 75 gr boter gesmolten
* 75 gr biscuitjes verkruimeld
* naar smaak poedersuiker
* 500 gr appels geschild in blokjes
* 200 gr witte druiven zonder pit gehalveerd of in vieren
* 50 gr bruine basterdsuiker
* 1/2 theel kaneelpoeder
* geraspte schil van 1 sinaasappel
* 2 eetl sinaasappelsap

BEREIDING van de appel-druivenstrüdel

Voorbereiding

Splits het eigeel van het eiwit.
Doe de bloem, eigeel, suiker, melk en zout in een kom en klop dit net zo lang totdat een glad beslag ontstaat.
Laat dit 30 minuten rusten (even afdekken dan wegzetten in de koelkast).
Klop het eiwit.
Het geklopte eiwit met het deeg vermengen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Vorm van de helft van het filodeeg een vierkante lap van 40×40 cm en
dek deze af met plastic folie. Schep de ingrediënten
voor de vulling door elkaar en voeg er 1 eetlepel gesmolten boter aan toe.
Verwijder de folie van het deeg. Bestrijk de deeglap met gesmolten boter en leg de rest van het deeg erop zodat het een gladde gelijkmatige lap is.
Verdeel de vulling over het deeg, laat de deegranden een beetje vrij en strooi daarover de koekkruimels.
Rol de deeglap met vulling (strudel) voorzichtig op
en vouw de uiteinden goed dicht. Leg deze rol op de bakplaat en bestrijk het deeg met de rest van de
gesmolten boter. Bak de strudel 20 minuten in het
midden van de oven. Schakel de temperatuur terug naar 160°C en bak nog circa 15 minuten totdat het deeg goudbruin en knapperig is. Serveer de strudel warm of koud, bestrooid met poedersuiker.

Serveertips

Met poedersuiker en appelmoes serveren

.

 

TERUG TAARTEN UIT DUITSLAND

bron:smulweb.nl