appel-speculaastaart

appel-speculaastaart

 

INGREDIËNTEN

porties:

200 gram zelfrijzend bakmeel,
150 gram bruine basterdsuiker,
150 gram koude boter,
1 eetlepel speculaaskruiden,
4 stevige appels,
1 zakje amandelschaafsel,
1 pakje amandelspijs(300 gram),
4 eetlepels abrikozenjam of marmelade,
snufje zout.

Bereidingswijze: appel-speculaastaart

Appels schillen en in 8 partjes snijden. Bolle kant van de appel met een vork inkerven.
In een droge koekepan amandelschaafsel goudbruin roosteren.
Over voorverwarmen op 175 graden.

Bakmeel, suiker,speculaaskruiden en zout door elkaarroeren. Koude boter toevoegen en met een mes tot kleine stukjes snijden.Met een koele hand tot een soepele deegbal kneden.Afdekken met folie en in de koelkast minstens een half uur laten opstijven.
Springvorm van 24 cm invetten. Als het deeg gekoeld is dit met droge bebloemde de vingers in de springvorm drukken. Amandelspijs in plakjes snijden en bovenop het deeg leggen.Appelpartjes met de bolle kant naar boven in de spijs drukken. Onder in de oven in ongeveer 50 minuten gaar bakken.
In een pannetje de jam verwarmen en de taart ermee bestrijken. Als versiering het amandelschaafsel erover strooien.

TERUG NAAR  TAART RECEPTEN SINTERKLAAS

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:smulweb.nl