Appeltjes van Oranje taart

Appeltjes van Oranje taart

INGREDIËNTEN

porties: 24

    • 1 kuipje  Philadelphia Naturel of Philadelphia Naturel Light
    • 400 ml koud water
    • 200 g biscuit naturel
    • 75 g roomboter
    • 4 blaadjes gelatine
    • ca. 3 grote handsinaasappels voor  citrussap
    • 5 a 6 handsinaasappels, voor door de vulling
    • 200 g Griekse yoghurt (stevig en dik van structuur, 0 % vet)
    • 75 g witte basterdsuiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 3 zakjes klopfix (à 8 gr)
    • 3 dl slagroom

BEREIDING van de Appeltjes van oranje cake

Vet de springvorm in met bakspray of een beetje boter. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.
2. Week de gelatine in 400 ml koud water. Rasp de schil van 1 gewassen sinaasappel en zet apart. Pers vervolgens 250 ml citrussap uit de 3 grote handsinaasappels en zet dit apart. Pel als laatste de 2 sinaasappels, snijd de parten in kleine stukjes en zet apart.
3. Klop ondertussen de Philadelphia, yoghurt, basterdsuiker, vanillesuiker en de sinaasappelrasp tot een smeuïge massa. Maak de garde of kloppers goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom stijf. Spatel vervolgens de slagroom door het Philadelphia-mengsel en als laatste de stukjes sinaasappel, zonder aanhangend sap. Schenk de vulling op de bodem en verdeel gelijkmatig. Schil ondertussen 1 à 2 sinaasappels en snijd er dunne ronde plakken van. Leg deze in een cirkel op de taart. Zet de taart koel weg.
4. Verwarm het verse citrussap in een steelpan en laat aan de kook komen. Knijp de gelatine uit en roer door het hete citrussap. Giet het citrus-gelatinemengsel over in een kom en plaats deze in een andere kom, die voor een derde is gevuld met water en ijsklontjes. Laat het citrussap hierin afkoelen tot de gelatine aan de rand van de kom licht begint te stollen. Schenk het afgekoelde citrus-gelatinemengsel over de met sinaasappel versierde taart. Laat de taart min. 3 uur opstijven in de koeling.

TERUG NAAR  TAART RECEPTEN KONINGSDAG

bron:volrecepten.nl