INGREDIËNTEN
Aantal personen: 6
- 120 ml melk
- 2 theelepels plantaardige olie
- 65 gram witte suiker
- 100 gram cakemix
- 130 gram witte suiker
- 240 ml water
- 300 gram verse bramen
Bereiding van de Ashley’s bramencobbler
- Verwarm een oven voor op 190 graden C. Vet een vierkante ovenschaal (22×22 cm) in.
- Meng de melk, olie, 65 gram suiker en cakemix in een kom tot er geen grote klonten meer zijn. Giet in de ovenschaal. Meng 130 gram suiker met het water in een schone kom tot alles goed gemengd is. Voeg de bramen voorzichtig toe tot ze gelijkmatig bedekt zijn. Verdeel de bramen over het cakebeslag.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.
Van de kok
Het lijkt misschien wat veel water, maar als je het mengt met de bramen en de suiker verandert het in een siroop, en als het eenmaal gekookt is verandert het in een soort gelei. Als je (bevroren) gezoete bramen gebruikt laat de suiker dan weg en gebruik het sap in plaats van water.
TERUG TAARTEN UIT GROOT-BRITTANNIË / IERLAND
bron:Allrecipes