BANKETBAKKERSROOM

INGREDIËNTEN

Porties: 8
  • 500ml melk
  • 4 eetlepels rietsuiker
  • 2 eidooiers
  • 1 ei
  • 4 eetlepels maïzena
  • 5 eetlepels rietsuiker
  • 25g boter
  • 1 theelepel vanille-extract

BEREIDING

1.
Meng in een zware sauspan de melk en 4 eetlepels suiker. Breng aan de kook op matig vuur.
2.
Roer met een garde in een middelgrote kom de eidooiers en ei door elkaar. Meng de resterende suiker met de maïzena; roer het dan door het ei tot het glad is. Als de melk begint te koken, schenk het dan voorzichtig en met een klein straaltje in het eimengsel, onder voortuderend roeren, zodat de eieren niet gaan koken. Doe het mengsel weer in de sauspan en breng aan de kook. Blijf roeren zodat de eieren niet gaan stollen of vastkleven aan de bodem.
3.
Als het mengsel begint te koken en dik te worden, haal dan van het vuur. Roer de boter en vanille erdoor, mix tot de boter helemaal is gesmolten. Schenk in een hittebestendig bakje en bedek het met huishoudfolie, direct op het oppervlak, zodat er geen vel ontstaat. Zet in de koelkast om koud te laten worden, alvorens te serveren.

TERUG NAAR OVERIGE  TAARTVULLINGEN RECEPTEN