Bavarois van amandelen en Galia meloen

amandel galia meloen bavaroise

 

INGREDIËNTEN

Porties: 4 personen

Amandelschilfer(s): 50 gram
amandel(s) in poeder: 175 gram
gelatine: 3 blaadje(s)
melk: 35 cl
fijne suiker: 75 gram
Galia meloen(en): 1 
opklopbare room : 25 cl

BEREIDING van de Bavarois van amandelen en Galia meloen

Breng de melk aan de kook,samen met het amandelpoeder en de suiker. Laat dit enkele uren trekken. Leg de gelatineblaadjes 10 minuten in een beetje koud water.Filter de amandelmelk en neem er enkele eetlepels uit die je aan de kook brengt om er de uitgewrongen gelatine in op te lossen.Voeg dit bij de amandelmelk.Klop de verse room tot stevige slagroom en meng dit door de melk.Verdeel deze mengeling over 4 kommen of ovenschaaltjes. Laat het dessert enkele uren in de koelkast staan (idealiter bereid je dit dessert de avond voordien).Voordat je het dessert opdient,grill je de amandelen enkele minuten in de oven.Snijd de gekoelde meloen in fijne schijfjes.Haal de bavarois uit de vorm op 4 dessertborden,strooi er geroosterde amandelen over en leg er schijfjes meloen rond. Een tip: Om de bavarois gemakkelijker uit de vormen te halen, dompel je de vormen eventjes onder in een beetje warm water

TERUG NAAR BAVAROISE OP MELK BASIS